SJM400
Nekem életem elsõ helikopte az SJM400 I-es még akkor vettem mikor az Ákosék behozták.
Hazavittem összeraktam, megtanultam rajta a heli összeszerelést és beállítást, utólag már nem egy lehetetlen mûvelet. Aztán elkezdtem repülni, hát az szõrnyû volt, én is béna voltam a gép se volt egy precíz szerkezet és jött a sok zúzzmara. Azért ennek is volt elõnye, met rájöttem egy két beállítási hibára, és pár gyenge szerkezeti elemre.
Módosítások:
Fõrotor mehanika eldob, és a II-es mehanika felrak.
Farokrotor mehanika szintén II-re cserélve, szervó áthelyezve egész a géptesthez.
A gyári fõrotorlapát az palántakarónak is gyenge. (csavarodott, súlykülömbség 2-6g, stb) a WO1001F 300mm már jobb, de a nyerõ a .HYPERION DIAMOND PURE CARBON MAIN BLADE SET 290MM igaz a befogatórészt kicsit át kell alakítani.
A gyári snappereket lecseréltem állíthatóra PL1008T Adjustable Ball Links H13.5mm
Ajánlott SG90 szervók kicsit darabosan mozognak de a ESKY 8gr micro szervó 0,12sec az már jobb, szerintem nem kell bele profibb.
Szabályzó Hacker X-30 Pro Brushless szabályzó, govenormode, range3, gáz 65% 2700 fordulat.
Jó repülést

kívánok mindenkinek!