Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: SJM400 1/2
RCMODELL MODELLEZÕ FÓRUM > Helikopter modellezés > Elektromos helikopterek
Oldalak: 1, 2
Gergõ
Sziasztok!

Egy kis eltünés után ismét megérkeztem.
Több hónapja tartó t-online folytatott vitám megoldódni látszik
és hétvégén már ismét stabilnak tünt az internetem.
Akik válaszokat vártak tõlem azoktól elnézést kérek és igyekszem pótolni.

Üdv Gergõ
Gergõ
Sziasztok!

Tegnap bent jártam a boltam és vettem egy csomag ilyet: http://www.rcpanda.hu/shop/product_info.php/products_id/2543
tetszik és jónak találom mivel csavarral állítható a gömbfej feszessége
így egy esetleges ( 18 éven felülieknek: kiszopósodás ) biggrin.gif után lehet állítani rajta
Mazsi
[quote name='Gergõ'
[/quote]

Szia Gergõ!

Köszönöm a választ. Igen, ezek eddig OK, csak nem tudok még haladni. Igazából lehet hogy "Kövi" lesz belõle... nem merek egyedül belevágni a beállításokba.

Üdv

Mazsi
fmts
Sziasztok,

Ha minden jól megy, akkor este én is csatlakozom az SJM400-as tulajok táborához. Ugyan a gép nem új, de ha jól tudom, akkor réges-régen a rcpandából származott. Jelenlegi tulajdonosa még Mazsi, de ez – remélem – már csak órák kérdése.
Gergõ
IDÉZET(fmts @ Dec 5 2007, 06:47 PM) *
Sziasztok,

Ha minden jól megy, akkor este én is csatlakozom az SJM400-as tulajok táborához. Ugyan a gép nem új, de ha jól tudom, akkor réges-régen a rcpandából származott. Jelenlegi tulajdonosa még Mazsi, de ez – remélem – már csak órák kérdése.

Szia!

Elõre is üdv a táborban.
fmts
IDÉZET(Gergõ @ Dec 5 2007, 07:23 PM) *
Szia!

Elõre is üdv a táborban.

Szia,

Nagyon köszönöm az üdvözlést, mert megvettem. Így viszont Mazsinak nincs gépe huh.gif

fmts
Lassan alakul a gép. Elé sok hiba van/volt a szerkezetben, de ahogy idõm engedi javítgatom õket.
De meglepetésként feleségemtõl kaptam egy Graupner MX-12-t, hogy legyen egy nomális táv is a géphez...
Gergõ
Jó dolog egy ilyen asszony a háznál biggrin.gif biggrin.gif

én nem gyõzöm úgy haza hozni az új cuccokat, hogy ne vegye észre biggrin.gif biggrin.gif
géptörõ
IDÉZET(Gergõ @ Aug 13 2007, 07:27 PM) *
A sárkányról egy kép.
( Para kereszt feltéve ) biggrin.gif
A melléklet megtekintéséhez kattints ide.

Tetszik a sárkányod, és nyugodj meg nekem is ilyen szép nagy para keresztem van ráadásul sárgák a labdák. Én még kezdõ vagyok, és zizeg a lában.

király

fmts
Milyen beállítást javasoltok az alábbi konfighoz:
Gyári motor
Hyperion TITAN 35A-es szabályzó

Én az alábbiakat gondoltam:
Brake: off
Aksi: LiPo
Cut-off: 3.0V
Soft start: on
Timing: auto
Frequency: 8 KHz
Rotation reverse: off
RPM Control: Range 1

Elõre is köszönöm.
panda
Minden ok csak Range 3 !
fmts
IDÉZET(panda @ Dec 20 2007, 07:56 PM) *
Minden ok csak Range 3 !

Köszönöm!
luigi
Sziasztok,

Érdeklõdnék, hogy milyen vevõt ajánlotok egy SJM-be. Én az MZK Sexta minit nétem ki, mert szimpatikus a FS funkció belõle és jó árban van.

Szerintetek ez jó választás, vagy más típust ajánlotok.

Egyáltalán van értelme helikopterben az FS-nek?

Köszönöm,
Luigi
panda
Az is jó bele, de a Corona RD620 viszont üt mindent.
géptörõ
Szia tongue.gif

Én is ajánlom a CORONA vevõt (ha lehet dual keverésût) nekem is az van az SJM400-ba és a repcsijeimben, nem volt vele gondom pedig én 20-30cm-re vágom az antennát (nem szeretem ha lóg) és az adón rövidített tekercselt antnnám van.
És ami fontos kicsi a súlya 7-10g kristállyal!
Ago
Hali,

A tegnapi naptól én is SJM400 tulajdonos vagyok!
Elméletileg Kövi szerdán átnézi - gondolom szétszedeti atomjaira -, majd csütörtökön igérete szerint lehet megrepteti és elveszi a szûzességét !

Igy olvasgatva a fórumot, kicsi lemaradásba vagyok, de majd bátorsággal bótolom...smile.gif))
Remélem alkatrész van a "bótba" bõven..))))
Gergõ
Szia Ago!

Üdv neked is az SJM tulajok között.

Tegnap az egyik barátom is belépett az sjm táborba.
Remélem majd regisztrál és õ is leírja a tapasztalatait.
géptörõ
SJM400 tongue.gif

Nekem életem elsõ helikopte az SJM400 I-es még akkor vettem mikor az Ákosék behozták.
Hazavittem összeraktam, megtanultam rajta a heli összeszerelést és beállítást, utólag már nem egy lehetetlen mûvelet. Aztán elkezdtem repülni, hát az szõrnyû volt, én is béna voltam a gép se volt egy precíz szerkezet és jött a sok zúzzmara. Azért ennek is volt elõnye, met rájöttem egy két beállítási hibára, és pár gyenge szerkezeti elemre.

Módosítások:
Fõrotor mehanika eldob, és a II-es mehanika felrak.
Farokrotor mehanika szintén II-re cserélve, szervó áthelyezve egész a géptesthez.
A gyári fõrotorlapát az palántakarónak is gyenge. (csavarodott, súlykülömbség 2-6g, stb) a WO1001F 300mm már jobb, de a nyerõ a .HYPERION DIAMOND PURE CARBON MAIN BLADE SET 290MM igaz a befogatórészt kicsit át kell alakítani.
A gyári snappereket lecseréltem állíthatóra PL1008T Adjustable Ball Links H13.5mm
Ajánlott SG90 szervók kicsit darabosan mozognak de a ESKY 8gr micro szervó 0,12sec az már jobb, szerintem nem kell bele profibb.
Szabályzó Hacker X-30 Pro Brushless szabályzó, govenormode, range3, gáz 65% 2700 fordulat.

Jó repülést ohmy.gif kívánok mindenkinek!
Regõ
Sziasztok!!!

Most még csak próbálkozom, hogyan is mûködik a levelezés!

Remélem látni fogjátok soraimat ( bizalmam akkora, mint egy hajótöröttnek, aki palackba zárja sorait)

Szóval, mint ahogy Gergõ barátom már említette, én vagyok, aki gyarapodott egy új sjm400-sal.

Szeretném jelezni, hogy még nem törtem össze, aminek az oka csak az, hogy még darabokban van.

Fejleményeket közzé fogom tenni, a segítségeket meg elõre is köszönöm.

Üdv: Gábor
Ago
Hali,

Megnézné valaki, akinek SJM400-a van Logitech 2100T gyro-val, hogyha bekapcsolt állapotban lehuzott motorral elhuzza a farokrotort jobbra vagy ballra és elengedi a kart, akkor visszaáll "közép" állásba vagy kint hagyja?!

És milyen ledek világítanak a gyro-n alapból és közben?!

Elõre is köszi
Ago
Hali,

Köszi Géptõrõnek, hogy a kezdeti összepakolásban meg az elsõ "megemelésben", Kövinek a finomhangolásban meg a beállításban.....
Aztán valakinek, aki a gyro setup-ban rájött a hibára, ami nemtudni hogyan állítodott át!

Remélem mostmár fogok repülni vele!

Ago
ui: persze megfertõzõdtem repülésügyileg is, szóval mar van itthon egy FunJet is...smile.gif))))
Regõ
Sziasztok!

Két kedves barátom segített a helimet egy halmaz alkatrészbõl egységgé varázsolni.
Itt a fórumon keresztül is köszönet érte!!!!
Srácok királyok vagytok!

Nem volt egyszerû menet, hiszen a következõ képen látható alkatrészrõl nem tudtuk eldönteni hova is kerülhet?

Jöjjön néhány kép a csapatról munka közben!

Hát ennyi, és persze az sem elhanyagolható, hogy még mindig egyben a gép. (be kell vallanom, hogy még mindig nem repült és így könnyû)

Csabi nem volt ilyen szerencsés ma, gépe levágta saját farkát ( nem a Csabiét).
Szerintetek hány perc alatt fogom kinyírni a helimet?

üdv. Gábor
fmts
Egy kis segítséget kérnék: A V3-as SJM alkatrészei kompatibilisek a V2-el (van egy halom v2-es alkatrészem...)?
fmts
Valaki tudja a választ a V2 vs. V3-as kérdésre?
jax
IDÉZET(fmts @ Feb 20 2008, 10:07 AM) *
Egy kis segítséget kérnék: A V3-as SJM alkatrészei kompatibilisek a V2-el (van egy halom v2-es alkatrészem...)?

Hello, ha jól tudom, a V3 tulajdonképpen egy farok upgrade (más a farokrotor dőlésszög állító mechanika), és a fõrotoron a mixing úgy van gyárilag megcsinálva, ahogy Kövi eleve átalakította a V2-n (http://forum.rcmodell.hu/index.php?topic=19316.105)

Tehát szerintem a farokrészen kívül minden kompatibilis, de ne vedd készpénznek, a Pandások majd megmondják a tutit.

Üdv

Jax
panda
Így van ! Ezért nem rendeljük mert ugyan az mintha vennél a V2 höz 2db AL2003-at és egy farok upgrade szettet , igen és a színe fekete lenne.. smile.gif
don_peter
Sziasztok!
Elkapot engem is a nagy repkedési vágy és már be is szereztem egy jó kis SJM 400 v2 -es modellt! smile.gif
A következõ kérdéseim lennének, remélem tudtok segiteni mert már nagyon görcsölök hogy soha nem fogok repkedni!!!!! sad.gif
Szoval a következõ a konfig.:

Heli+motor :SJM 400 vII
Szervók :3 db bms 373 bb
Szabályzó :Pulso Master Series DLH 33A Helis Brushless
Giró :Logitech 2100
Szervó(farok) :bms 376 ddg
Vevõ : Futaba R-137F 7ch
Adó.: Futaba PCM 1024

Sajnos az istenért sem tudom egyenletesen járatni és a levegõbe emelni, mindig bukik elõre!
Szeretnék kérni egy pár képet a bekötésekrõl egy olyan kedves forumtársamtól kinek szintén hasonló felépitésû gépe van!
Minden hozzáértõ és hozzászóló forumtársam véleményét és segitségét szivessen fogadom és várom!!
Üdv don_peter (Kezdõ pilóta!)

Szerk.: Ma hajnalba sikerült a levegőbe emelnem egy picit, sikerült a szervokat beálogatnom de még mindig nem tökéletes.
Kérdésem az lenne hogy ha tolok neki egy kis gázt akkor finoman állítja a farok rotor állásszögét is, ez természetes vagy a rotor állásszögét automatikusan nem állithatja? Egyébként ha megemelem kicsit kuszik oldalirányba ezt hogyan tudom kiküszöböloni? Egyenlöre ennyit!
Válaszokat előre is köszönöm!
Víg repkedést!
infra
Hali mindenkinek.
Rég nem jártam erre, tudja valaki miért nincs új hozzászólás itt már rég óta, meg hogy mi lett az sjm ekkel , levették a palettáról?
Kövi van e még?

üdv mindenkinek
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.