SJM400 1/2, az atomállat megabrutál szeretem heli |
Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
SJM400 1/2, az atomállat megabrutál szeretem heli |
Oct 7 2007, 03:33 PM
Létrehozva:
|
|
Nano Csoport: Members Hozzászólások: 7 Regisztrált: 7-October 07 Innen: Magyarország/Budapest Azonosító: 57 |
Szia!
Köszi, a manual pdf nekem is megvan, de ezen nem igazodok ki. (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) |
|
|
Oct 7 2007, 06:02 PM
Létrehozva:
|
|
Advanced Csoport: Heli Moderator Hozzászólások: 91 Regisztrált: 13-August 07 Innen: Budapest Azonosító: 21 |
Szia! Köszi, a manual pdf nekem is megvan, de ezen nem igazodok ki. (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Melyik része nem megy? |
|
|
Oct 7 2007, 06:29 PM
Létrehozva:
|
|
Nano Csoport: Members Hozzászólások: 7 Regisztrált: 7-October 07 Innen: Magyarország/Budapest Azonosító: 57 |
Szia!
A gironak 2 kábele van. Egy 3 eres és egy egyeres. De semmit nem tudok...... Íg azt sem egyelőre, hogy ki kivel van.... Az odáig tiszta, hogy a giro kimenetén hajtja a farokservot. De azt is hogy kell csatlakoztatni, felül a fehér(sárga), vagy alul? Egy Jeti REX7 MPD vevőm van. Sorrendben az 1-estől a 7-es csatornáig melyik kábelt kell melyik csatonába kötni? |
|
|
Oct 8 2007, 03:59 PM
Létrehozva:
|
|
Nano Csoport: Members Hozzászólások: 6 Regisztrált: 16-August 07 Innen: Maglód Azonosító: 29 |
Ebben csak egy jó van nem fog elkopni a gép ha nem használod (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (bocsi nem akartam szemétkedni) Na megvolt. Sajnos valószínűleg rossz terepet választottam, az épülő M0-n, de nem betonon, hanem döngölt sóderen startoltam. Fel is emelkedett a gép, de előtte már valószínűleg ledaráltattam a farokrotort (nem teljesen értem, hogy hogyan érhetett le, valószínűleg ahogy emeltem, a faroknál a támasztó pöcök belesüllyedhetett a sóderbe, és így egy érhetett a farokrotor kövekhez. Mindenesetre miután felszálltam, pár mp múlva hátrabillent a gép, és semmit nem tudtam tenni, csak a motort lekapcsolni volt időm. Olyan 1-1.2 M magasról volt a potty... (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Azt mondjuk nem értem, hogy miért billent, miért nem pörögni kezdett a tengelye körül, ha a farokrotor sérülése miatt nem tudott esetleg a gyro kompenzálni. De mindegy. Ránézésre a főrotor és a farokrotor KO. Mehetek crash kitért. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) De legalább nem porosodik tovább! Üdv Jax |
|
|
Oct 9 2007, 06:35 AM
Létrehozva:
|
|
Advanced Csoport: Heli Moderator Hozzászólások: 91 Regisztrált: 13-August 07 Innen: Budapest Azonosító: 21 |
Na megvolt. Sajnos valószínűleg rossz terepet választottam, az épülő M0-n, de nem betonon, hanem döngölt sóderen startoltam. Fel is emelkedett a gép, de előtte már valószínűleg ledaráltattam a farokrotort (nem teljesen értem, hogy hogyan érhetett le, valószínűleg ahogy emeltem, a faroknál a támasztó pöcök belesüllyedhetett a sóderbe, és így egy érhetett a farokrotor kövekhez. Mindenesetre miután felszálltam, pár mp múlva hátrabillent a gép, és semmit nem tudtam tenni, csak a motort lekapcsolni volt időm. Olyan 1-1.2 M magasról volt a potty... (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Azt mondjuk nem értem, hogy miért billent, miért nem pörögni kezdett a tengelye körül, ha a farokrotor sérülése miatt nem tudott esetleg a gyro kompenzálni. De mindegy. Ránézésre a főrotor és a farokrotor KO. Mehetek crash kitért. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) De legalább nem porosodik tovább! Üdv Jax Na erről beszéltem rögtön kopik. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A fő fogaskereket is nézd meg mert nekem majdnem mindig kiugrik egy két fog ha baleset van. A hátra billenés szerintem nem a farok rotor miatt volt hanem az akkumulátorod csúszott el. Pandáéknál lehet kapni öntapadós tépőzárat, nekem az van ragasztva az akkura meg a gép aljára és igy elég jól belehet lőni a gép súlypontját (persze azért kereszt irányban is rögzitve van) A farokrotor ha leért volna biztos észre veszed szerintem. Kövi mutatta, hogy össze szokta kicsit nyomni a két talpat és igy még feljebb kerül a farok rotor. Sikeres landolást üdv Gergő |
|
|
Oct 9 2007, 06:36 AM
Létrehozva:
|
|
Szia! A gironak 2 kábele van. Egy 3 eres és egy egyeres. De semmit nem tudok...... Íg azt sem egyelőre, hogy ki kivel van.... Az odáig tiszta, hogy a giro kimenetén hajtja a farokservot. De azt is hogy kell csatlakoztatni, felül a fehér(sárga), vagy alul? Egy Jeti REX7 MPD vevőm van. Sorrendben az 1-estől a 7-es csatornáig melyik kábelt kell melyik csatonába kötni? Szia! Este lesz egy kis időm átnézem a gépet és leírom, hogy mi merre van és melyik csatornán. Milyen girod van? |
|
|
Oct 9 2007, 01:43 PM
Létrehozva:
|
|
Szia! Este lesz egy kis időm átnézem a gépet és leírom, hogy mi merre van és melyik csatornán. Milyen girod van? Szia! Köszönöm szépen előre is. A giroszkóp egy E-SKY head lock EK2-07044 típus. (egyelőre ez lesz benne...) a teszteléshez, aztán nyilván csere lesz valami komolyabbra. Üdv, Mazsi |
|
|
Oct 31 2007, 09:49 PM
Létrehozva:
|
|
Nano Csoport: Members Hozzászólások: 4 Regisztrált: 7-September 07 Azonosító: 37 |
Szia Gergő
Ha lenne időd nem fotóznád le a gépet elektromos szempontból pl szervók kábelelvezetése, gyro vevő stb illetve a vevőt hogy melyik catira mi megy köszike. Most már tán lesz időm a helivel is foglalkozni. Köszi |
|
|
Oct 31 2007, 10:11 PM
Létrehozva:
|
|
Nano Csoport: Members Hozzászólások: 1 Regisztrált: 31-October 07 Azonosító: 105 |
Sziasztok. Gép vásárlása elött állok. Melyiket válaszam SMJ400 vagx SMJ400-II? Eddigi gépeim Dragonfly 22E, Dragonfly 5#4 v2, Esky V3 LAMA, meg egy csomo 2-3 csatornás heli. Nehéz vele repülni? Bevalom öszintén a Dragonfly 22e-vel nem igazán vergödünk zölágra. Elöre is köszönöm segítségeteket.
|
|
|
Nov 1 2007, 02:41 AM
Létrehozva:
|
|
Expert Csoport: Administrators Hozzászólások: 218 Regisztrált: 3-August 07 Innen: Budapest Azonosító: 2 |
SJM II ! az SJM első verzióját már nem hozzuk, a II verziónak
jobb a mechanikája bár azt is egy kicsit átszoktuk alakítani ehhez szükséges az AL2003 kis alkatrészből 2db. Hétfőn lesz raktáron minden elfogyott alkatrész többek között ez az AL2003 is ! ! ! |
|
|
Nov 19 2007, 07:41 AM
Létrehozva:
|
|
Sziasztok!
Egy kis eltünés után ismét megérkeztem. Több hónapja tartó t-online folytatott vitám megoldódni látszik és hétvégén már ismét stabilnak tünt az internetem. Akik válaszokat vártak tőlem azoktól elnézést kérek és igyekszem pótolni. Üdv Gergő |
|
|
Nov 27 2007, 07:34 AM
Létrehozva:
|
|
Sziasztok!
Tegnap bent jártam a boltam és vettem egy csomag ilyet: http://www.rcpanda.hu/shop/product_info.php/products_id/2543 tetszik és jónak találom mivel csavarral állítható a gömbfej feszessége így egy esetleges ( 18 éven felülieknek: kiszopósodás ) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) után lehet állítani rajta |
|
|
Dec 4 2007, 12:22 PM
Létrehozva:
|
|
[quote name='Gergő'
[/quote] Szia Gergő! Köszönöm a választ. Igen, ezek eddig OK, csak nem tudok még haladni. Igazából lehet hogy "Kövi" lesz belőle... nem merek egyedül belevágni a beállításokba. Üdv Mazsi |
|
|
Dec 5 2007, 04:47 PM
Létrehozva:
|
|
Nano Csoport: Members Hozzászólások: 7 Regisztrált: 5-December 07 Azonosító: 143 |
Sziasztok,
Ha minden jól megy, akkor este én is csatlakozom az SJM400-as tulajok táborához. Ugyan a gép nem új, de ha jól tudom, akkor réges-régen a rcpandából származott. Jelenlegi tulajdonosa még Mazsi, de ez – remélem – már csak órák kérdése. |
|
|
Dec 5 2007, 07:23 PM
Létrehozva:
|
|
Sziasztok, Ha minden jól megy, akkor este én is csatlakozom az SJM400-as tulajok táborához. Ugyan a gép nem új, de ha jól tudom, akkor réges-régen a rcpandából származott. Jelenlegi tulajdonosa még Mazsi, de ez – remélem – már csak órák kérdése. Szia! Előre is üdv a táborban. |
|
|
Dec 5 2007, 09:07 PM
Létrehozva:
|
|
Nano Csoport: Members Hozzászólások: 7 Regisztrált: 5-December 07 Azonosító: 143 |
Szia! Előre is üdv a táborban. Szia, Nagyon köszönöm az üdvözlést, mert megvettem. Így viszont Mazsinak nincs gépe (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) |
|
|
Dec 10 2007, 09:22 PM
Létrehozva:
|
|
Lassan alakul a gép. Elé sok hiba van/volt a szerkezetben, de ahogy időm engedi javítgatom őket.
De meglepetésként feleségemtől kaptam egy Graupner MX-12-t, hogy legyen egy nomális táv is a géphez... |
|
|
Dec 11 2007, 09:41 PM
Létrehozva:
|
|
Jó dolog egy ilyen asszony a háznál (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
én nem győzöm úgy haza hozni az új cuccokat, hogy ne vegye észre (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
Dec 18 2007, 07:34 PM
Létrehozva:
|
|
Advanced Csoport: Members Hozzászólások: 70 Regisztrált: 2-December 07 Innen: Törökbálint Azonosító: 140 |
A sárkányról egy kép. ( Para kereszt feltéve ) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) [attachment=7:img004.jpg] Tetszik a sárkányod, és nyugodj meg nekem is ilyen szép nagy para keresztem van ráadásul sárgák a labdák. Én még kezdő vagyok, és zizeg a lában. király |
|
|
Dec 20 2007, 05:44 PM
Létrehozva:
|
|
Milyen beállítást javasoltok az alábbi konfighoz:
Gyári motor Hyperion TITAN 35A-es szabályzó Én az alábbiakat gondoltam: Brake: off Aksi: LiPo Cut-off: 3.0V Soft start: on Timing: auto Frequency: 8 KHz Rotation reverse: off RPM Control: Range 1 Előre is köszönöm. |
|
|
Szöveges verzió | A pontos idő: 3rd November 2024 - 01:59 PM |