Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
Jul 16 2025, 08:59 PM
Létrehozva:
|
|
|
Expert ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Administrators Hozzászólások: 457 Regisztrált: 3-August 07 Innen: Budapest Azonosító: 2 |
HOOKLL F16 SZÜRKE/FEHÉR
Szárnyfesztáv: 710mm Hossz:1050mm Repülési súly:1000g Ajánlott konfiguráció: Szervó: 9g*4-6 ESC: 80A Brushless ESC Impeller: 70mm Motor: Brushless motor KV:2100-2800 Akkumulátor: 3S-4S-6S 11.1V-22.2 1500Mah-2800Mah Rádió: 4-csatornás, 2.4G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Jul 16 2025, 09:05 PM
Létrehozva:
|
|
|
Expert ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Administrators Hozzászólások: 457 Regisztrált: 3-August 07 Innen: Budapest Azonosító: 2 |
Na ezek a gépek is ott vannak.
Főleg, hogy kitoltam a játék teret, akár 6 cellás konfigurációkhoz. Erre azért volt szükség, hogy kisebb bika 6 cellás akkuval repíthessük pl: 1300mah/100C-200C/6S vagy 1500mah/100C-200C/6S akkura gondoltam. Ezeknek nagyon nagyon jó a súlya. Nem mellesleg 3D-s gépet is csinálhatunk belőle ehhez érkezik holnap elvileg egy 360-fokos vektoros upgrade a 70MM EDF-hez! A toló erő 6 cellás konfignál 2300gr lesz !!! S a gép felszálló súlya nem sokkal haladja meg majd 1000gr-ot, hát ezért |
|
|
|
Aug 9 2025, 09:13 AM
Létrehozva:
|
|
|
Megérkezett a 360-fokos vektoros upgrade.
S lőttem egy jetes palettát a speed gépek mellé, így összeállt a speed&jet paletta. Helyet kell ezeknek csinálni, mert ez kompletten nem volt betervezve, de olyan gépek, hogy nem lehet mellettük elmenni. |
|
|
|
Sep 24 2025, 05:21 PM
Létrehozva:
|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lemértem ennek a repülőnek is az üres súlya 387gr ! Hozzávaló motor + impeller súlya 194gr ! Opcionális thrust vector mechanika 30gr ! |
|
|
|
Feb 21 2026, 07:19 PM
Létrehozva:
|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Itt van néhány kép még összeszerelés előtti pillanatban. 8 szervós verzió lesz, mivel 360fokos thrust vektort is beszerelem. 2 szervó airleron ( y kábel) 1 szervó rudder + 1 szervó 360fokos thrusthoz 2 szervó elevator ( y kábel) + 1 szervó 360fokos thrusthoz 1 szervó orr futó kerék mixelve az oldalkormánnyal ( y kábel ) y kábelekkel 5 csatorna +1 csatorna a motor Azt még nem találtam ki hova építem be a +2 szervót, de rajta vagyok. Valószínűleg a impeller kiömlő részén ahol az a ezüst hab dekor van annak a helyére kerül részben a 360fokos vektor rész. |
|
|
|
Feb 25 2026, 06:43 PM
Létrehozva:
|
|
|
![]() Az impeller dísz peremét le kell venni és akkor tökéletesen bemegy a helyére. Szerencsére a dísz perem celluxal van rögzítve így könnyen levehető! A gép törzsébe nagyon szuper ahogy ki van alakítva a helye, elfordulás védelem is van a törzsben. S semmi extra ragasztás nem kell hozzá! ![]() ![]() Ezen a képen látható a belső kiömlő rész. A végén még rajta van ez ezüst dekor cső, amit persze le kell vágni. Ennek a helyére megy a 360fokos thrust vektor upgrade! Kimértem, hogy hol kell levágni, de végül le kellett vágni az egésszet. Sőt még befelé is kellett kicsit keskenyíteni a csőt, mivel befelé túl mozog a 360fokos vektor mozgatás ![]() Ezeket a 3,5 gold csatlakozókat lecserélem 4,0mm gold csatlakozókra! ![]() Így fog kinézni a vektoros upgardel, azért ragasztottam össze maszkoló szalaggal, hogy pontosan tudjam majd felragasztani. ![]() ![]() ![]() Azért jelöltem be piros színnel meddig kell még kimarni a belső csőrészt, mivel a 360fokos vektor vezérlés befelé bemozog. Ha nem tágítom ki, akkor megakadna. Így már nem fog. ![]() ![]() A rétegelt lemezhez kell igazítani a magasságit így egy tervezett szöget fog kiadni! ![]() Ezek a rtg lemez darabkákból jönnek ki a magassági carbon erősítés vége. De ezt beljebb kell sülyeszteni, mert ez is akadályozná a 360fokos vektor mozgást. Így már a fontos részletek kialakultak. Nem kapkodva kell összerakni és akkor igazán jó lesz a végeredmény! |
|
|
|
Feb 26 2026, 09:53 PM
Létrehozva:
|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Thrust vektor a helyére került. A repcsi még nincs összeragasztva azt holnapra tervezem. De előbb még ki kell találnom, hogy hova rakom a thrust vektor +2 szervóját |
|
|
|
Mar 1 2026, 03:47 PM
Létrehozva:
|
|
|
![]() A szabályzón kicseréltem 4.0 gold csatlakozóra a motor csatlakozást. Meghosszabbítottam az akku vezetéket. ![]() Z42 csavar rögzítőt kell használni az impeller fedél rögzítéséhez. Csak éppen csak kell meghúzni, ha túl húzzuk akkor rá fogja kenni a impeller lapátokat az impellerre. Erre nagyon kell figyelni, ha belenéztem a kiömlő résznél akkor lehet látni a lapátok közötti réseket, ha túl húzza valaki, akkor nincs rés! ![]() ![]() ![]() ![]() Minden szárny kap alul felül carbon erőssítést, hogy merevebb legyen a szárny, illetve jobban becsatlakozzon a törzsbe! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A maggasságik is kapnak karbon erősítést. Végül szét repedt az egész így nem carbon rúd lett, hanem carbon lap élére állítva. Két oldalról epoxy ragasztóval összeragasztva a gép magassági hab darab. Ezt mindkét oldalon ugyanúgy. ![]() Ezek a magasságiból kijövő carbon lapok rá lesznek ragasztva a habra, extra erősítésként ![]() Gyári rétegelt lemezen megvezető sín alá kell ragasztani majd a magasságit azért zár be szöget. Ez nem hiba, hanem gyárilag így kell. Nem kevés F16 fotót néztem meg, de az igazi gépeken is így van. Ez olyan mintha kis sebességnél is húznánk a magasságin! ![]() Impeller 360fokos vektoros kiömlő külső része is kapott körben egy epoxy ragasztás. Nem csak a kiömlő 4mm pereme van ragasztva, hanem körben +5mm perem a habon. Így már 9mm a perem ahol rögzült. Az epoxyba belekevertem súly csökkentő adalékot, amivel könnyebb és merevebb lesz. ![]() Csatorna kiosztás így lesz: 1. aileron /opcionális fékszárny mix lehetősége/ 2. elevator (y kábel 2 szervó) 3. motor 4. rudder 5. aileron /opcionális fékszárny mix lehetősége/ 6. vektor elevator <-elevator mix 7. vektor rudder <- rudder mix 8. orr futó <- rudder mix |
|
|
|
|
Szöveges verzió | A pontos idő: 12th April 2026 - 10:19 AM |