![]() |
Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() |
![]() ![]()
Létrehozva:
|
|
Advanced ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 70 Regisztrált: 2-December 07 Innen: Törökbálint Azonosító: 140 ![]() |
Sziasztok (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Ezt a topic-ot azért szeretném megnyitni, hogy mindenki írja be az elektromos heli beállításával kapcsolatos kérdéseit, hibajelenségeit mert ez mindenki számára sokat segíthet. Remélem a tapasztalt pilóták sokat segítenek, és megosztják tudásukat mindenkivel. Köszi |
|
|
![]() |
![]()
Létrehozva:
|
|
Nano ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1 Regisztrált: 25-December 08 Azonosító: 861 ![]() |
Üdvözletem mindenkinek!
Azt hiszem a legfrissebb tagnak mondhatom magam a fórumon, s mindjárt mentegetőzéssel kell kezdenem. Kérlek benneteket nézzétek el nekem hogy ebbe a topicba írok, talán még a "beállítások, hibák" téma áll legközelebb a gondhoz. Ahogy nézem itt mindenki komolyabb helikopterrel repül, nekem "csak" egy Twister Hawk van, egészen friss, karácsonyra kaptam egy barátomtól. Gondolom szokásos a történetem, próba a hidegben, szerencsétlenség... hogy a kerék, a kaszni és az egyik alsó lapát eltörött az nem lenne baj, mindezt meg tudom csinálni, illetve cserélni, az egyedüli komoly problémám, hogy az egyik fogaskerékből a motor lekapott egy fogat. Hajlamos vagyok ezt a hideg számlájára írni, hogy rideggé váltak a műanyagok, de a gondomon mindez nem változtat, ugyanis képtelenség fogaskereket találni ehhez a modellhez. Egész pontosan azon a tengelyen lévő fogaskerékről pattant le egy fog, amelyiken a "billegős propellerek" vannak (tehát azt hiszem a középtengely, abból gondolom hogy ez van a másik tengelyen belül). A kérésem az lenne, hogy ha tudtok valahol lelőhelyet, webshopot, vagy esetleg megbízható szakit aki legyártaná a fogaskereket alumíniumból (már ha ez nem elvetélt ötlet) kérlek osszátok meg velem. Illetve gondoltam arra is tudtok-e ugyanilyen fogaskerékkel működő heliről, hogy talán van valami egyezés pár modell között, egész pontosan a Twister Bell/Med-re gondolok, aminek egyes alkatrészei passzolnak a Hawk-ba. Nem nagy szám a komoly nagyokhoz képest ez a kis koax tudom, de nekem nagyon tetszik, s így, foghíjasan sajnos nem tudom, nem merem használni. Előre is köszönöm a segítséget, s mégegyszer elnézést amiért a problémámmal ezt a topicot zavarom. Üdvözlettel: Boldi (Egyébként jól gondolom? Az alsó fix - ill. szervó által befolyásolható - lapátos tengely a főtengely, a felső "billegős" - amelyiket a súly tartja egyenesben - pedig a középtengely? Már csak az esetleges rendelés szempontjából is...) |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Szöveges verzió | A pontos idő: 18th June 2025 - 06:38 PM |