![]() |
Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() |
![]() ![]()
Létrehozva:
|
|
Advanced ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 70 Regisztrált: 2-December 07 Innen: Törökbálint Azonosító: 140 ![]() |
Sziasztok (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Ezt a topic-ot azért szeretném megnyitni, hogy mindenki írja be az elektromos heli beállításával kapcsolatos kérdéseit, hibajelenségeit mert ez mindenki számára sokat segíthet. Remélem a tapasztalt pilóták sokat segítenek, és megosztják tudásukat mindenkivel. Köszi |
|
|
![]() |
![]()
Létrehozva:
|
|
Micro ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 17 Regisztrált: 4-August 07 Innen: Budapest Azonosító: 4 ![]() |
Milyen vevő, adó? A szabályzó amugy befolyásolhatja, de szerintem nem anyira hogy csak 10-15m legye a hatótáv... Holgy van felrakva az antenna a gépre?
Üdv. Gyima |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Nano ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 4 Regisztrált: 8-September 08 Azonosító: 537 ![]() |
Milyen vevő, adó? A szabályzó amugy befolyásolhatja, de szerintem nem anyira hogy csak 10-15m legye a hatótáv... Holgy van felrakva az antenna a gépre? Üdv. Gyima Hi ! Natúr E-sky 6ch vevő(gyári) az antenna teljesen lóg, de ha hósszú pálcára teszem a hatótáv akkor is kb 10-20m! Vevő: EK2-0420A -35 Adó : EK2-0406A Üdv zalnkalm |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Advanced ![]() ![]() ![]() Csoport: Heli Moderator Hozzászólások: 49 Regisztrált: 7-August 07 Innen: Bp. Keresztúr. 17.ker. Azonosító: 5 ![]() |
Szia !
Hát ha csak 10-15 méter a hatótávod akkor ne a belső zavaroknál keresd a hibát. feltételezem ez kihúuott adóantennánál áll fenn. Mert ha betolt nál 15 méter akkór kihúzva a 10 szerese vagyis 150 méter lenne a hatótáv. Ami helinek elég. Ha belső zavarod van , mint minden elektromos helinek akkor álló motornál meg kell lenni betolt antennával 50 méter de minyimum 30 méter hatótáv.Mert kihúzva a 10 szerese vagyis 300- 500 méter.Ennek ellenére nekem az összes helimnél / Trex 450 ,500, 600 - Titán , E rapi 550- nél mind volt belső zavarom az egy kilóméteres hatótáv ellenére.Mert ahogy a motor elindult összeomlott az egész. Kivert a víz hogy itt meg ott meg ott is 8 perc alatt többször is oriásit rántott a helin. És ha ez háton vagy alacsonyan volt rögtön összvissza tojtam magam. de amúgy lehetett vele helizni erős kötél idegzettel. Tehát ha álló motorral is rángat a szervó 15 méter után akkor ott valami nem ok. Az adóval nem szokott gond lenni, ezért egy másik vevővel kelleni kipóbálni. Vagy Korona vagy 2.4 Giga. Koronát tudok kölcsön adni , eleinte ez oldotta meg nekem a gondomat. Aztán meg a 2.4 Giga ! Igaz neked inkább a korona lenne a megoldás, mert ez csak pár ezer forintos tétel. Persze ha az adód elfogadja. A hibád ezer dolog miatt is lehet igazábol ezt a reptéren pár rutinos sráccal tudnád megoldatni. A keresztúri helis reptéren a haverok meg én szivesen nekirugackodnánk. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Advanced ![]() ![]() ![]() Csoport: Heli Moderator Hozzászólások: 49 Regisztrált: 7-August 07 Innen: Bp. Keresztúr. 17.ker. Azonosító: 5 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Szöveges verzió | A pontos idő: 18th June 2025 - 07:24 PM |