![]() |
Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() |
![]() ![]()
Létrehozva:
|
|
Nano ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 6 Regisztrált: 15-July 08 Innen: Tapolca Azonosító: 434 ![]() |
Tiszteletem.
Új vagyok eme kiváló fórumon , mindenkit tisztelettel köszöntök. A címben említett általam használt gépekről szeretném tapasztalataimat megosztani másokkal és mások tapasztalatát átvenni. SKY Vave 300 2ch. FIREBIRD 2ch. és 3ch. valamint a Wing-dragong 3-4ch gépekről. Üdv. Imre Próba nélkül nincs siker. |
|
|
![]() |
![]()
Létrehozva:
|
|
Micro ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 17 Regisztrált: 21-July 08 Azonosító: 451 ![]() |
Szia Api!
"A repidő 30min". Ezt hogy érted? LiPo-val lenne ennyi szerinted? Nekem eredeti felállásban 9-12perc volt a repidő. (kefés moci, NiMh 1000Mah akku) Brushless átalakítás után 1500Mah 3cella LiPo-val ~16-20perc lett. Ez az akku egy 33grammos brushless motort hajtott 18Amperes szabályzón keresztül. Ezt a motort a régi helyére építettem, 7x6-os légcsavarral. Érezhetően erősebb lett, de a csűrős szárnyhoz kevésnek bizonyult. Van még egy 2200Mah 3cellás LiPo akkum is, ezzel úgy ~25-30 perc lehetett a max. repidő, bár a végét még egyszer sem tudtam kivárni egy repüléssel. A II. motor egy Turnigy 50grammos motor, szinte kétszeres húzóerővel. Ezt is 18A szabályzón keresztül 7x5E proppal hajtva. A nagyobb fogyasztás miatt rövidebb ideig bírja u.a. akkuval, meg persze nem mindegy, hogy vitorlázgatok, vagy teljes gázon bohóckodok. Sajnos még nincs vele sok tapasztalatom az említett rádió v. egyéb zavar miatt most nem tudok repülni. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Azt azért elmondhatom, hogy ez a motor igen könnyedén viszi még a csűrős szárnnyal is! Vízszintes repülésből függőlegesbe 90fokos folyamatos, alig lassuló emelkedés mellett 10-ről úgy ~80-100m magasra közben 3-4-x orsó,...stb! Ezt már próbáltam, tapasztaltam. Igen brutál a korábbi motorokhoz képest! Sima szárnnyal meg szinte szétszedi. Emelkedés eldobás után kb. 50-75fokos szögben a végtelenbe! Csak a szárnyfelfogató gumik és a szárny bírja! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Laci |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Szöveges verzió | A pontos idő: 18th June 2025 - 11:00 PM |