Rádió v. egyéb elektromos zavar, ami nagyon zavar. |
Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
Rádió v. egyéb elektromos zavar, ami nagyon zavar. |
Jul 21 2008, 09:50 PM
Létrehozva:
|
|
Micro Csoport: Members Hozzászólások: 17 Regisztrált: 21-July 08 Azonosító: 451 |
Sziasztok!
Segítségre, ötletre lenne szükségem! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Van 2 modellem, mindkettőn u.a hiba jelentkezik. Levegőben, néha elkezd pattogni, ugrálni, vagy csak egyszerűen a motor hagy ki pár másodpercre. Volt, hogy törés lett belőle, mert alacsonyan voltam,vagy nem csak 1-2 másodpercig tartott. Földi teszt alapján a jelenség a következő: Kihúzott antennával úgy 50-60m-re eltávolodok a modelltől, gázadásnál a motor nem mindig pörög fel, illetve a fordulatszám 'lobog', a szervók(kormányok) a motor fordulatszámával szinte egyenes arányban kalimpálnak össze vissza. Betolt antennával ugyan ez, csak 10m távolságtól. WingDragon-nál Próbáltam már Futaba és Graupner adó-vevő szettekkel, valamint Keda18A szabályzóval, másik kisebb 33g-os motorral is. Ha kisebb a motor, a jelenség kisebb mértékű. A szervókat ha lehúztam a vevőről, a motor fordulatszáma akkor is folyamatosan változott, de próbáltam más típusú szervókkal is, szóval nem ezek okozzák a jelenséget. Ha nem szervó és nem adó-vevő, sőt a szabályzóból is volt több variáció, akkor mi lehet? Motor(2féle), akku, vezetékek, forrasztás(itt baromira precíz próbáltam lenni)? Esetleg a szabályzók lehetnek rossz programon? ??? Ha az antennakábelt térben mozgatom, hol erősebb a zavar, hol gyengül. Több helyszínen is teszteltem, ugyan az a jelenség. MINDKÉT MODELLEMEN U.A. ! Easy Glider -Keda A22-15M -Keda 25A szabályzó -Corona vevő RS610II -MC-1000MGBB fémfogaskerekes szervók -RedMax LiPo akku 2200Mah 3S WingDragon -Turnigy E-drive 2210/30 1500KV -TowerPro 25A szabályzó -Art-Tech (gyári egyszerű) vevő -ECO16 mini szervók -RedMax LiPo akku 2200Mah 3S Adó, E-Fly (legegszerűbb, 4 csatornás) freki: 35.02 Mhz (Mint említettem, Futaba és Graupner szettekkel is próbáltam.) Bármilyen ötletet szívesen vennék, nekem megállt a tudományom! Laci |
|
|
Jul 27 2008, 10:20 PM
Létrehozva:
|
|
Micro Csoport: Members Hozzászólások: 17 Regisztrált: 21-July 08 Azonosító: 451 |
Úgy néz ki az egyik modellben a motor a bűnös!
-Turnigy E-drive 2210/30 1500KV (vadi új !?) Occsó volt, úgy látszik ennyit is ér. Most kíváncsi leszek a másikra is. Az abban lévő KEDA egyszer már kapott egy nagy pofont. fotonauta |
|
|
Jul 27 2008, 10:55 PM
Létrehozva:
|
|
Advanced Csoport: Members Hozzászólások: 46 Regisztrált: 7-January 08 Innen: Budapest Azonosító: 184 |
Szia!
Nem csak rádiószemetet szed össze a 35 MHz, de egy silányabb motor/szabi is tudja zavarni. Ha ehhez még egy kontakthiba is társul, sose találod meg, mi volt a hiba. Én egy hasonló, mindentkicseréltemésmégsemegy jelenségnél váltottam 2.4 GHz-re, azóta - kb 100 repült óra alatt - egy reccenés se volt. |
|
|
Jul 28 2008, 07:09 PM
Létrehozva:
|
|
Szia Seszi! Köszi a tippet, de ehhez még sokat kell gyűjtögetnem. Most egyenlőre megpróbálom egy drágább, talán jobb minőségű motorral. Egyik ismerősöm jóvoltából majd komolyabb szabályzóval is mindkét motort. fotonauta |
|
|
Jul 28 2008, 07:32 PM
Létrehozva:
|
|
Még 1 gondolat. A szabályzó rossz programja nem okozhat ilyet? fotonauta |
|
|
Jul 30 2008, 08:21 AM
Létrehozva:
|
|
Advanced Csoport: Members Hozzászólások: 46 Regisztrált: 7-January 08 Innen: Budapest Azonosító: 184 |
... a timing-ra gondolsz? Mert a szabi egyéb beállításai nem zavarhatják a többi csatornát. Ha nagyon nem a motornak megfelelő a timing, az esetleg okozhat zavart, de inkább csak nagy teljesítményű motoroknál.
|
|
|
Aug 3 2008, 08:25 PM
Létrehozva:
|
|
Még sem a motor, visszavonom amit írtam róla.
2 hónapja nem jövök rá mi a gond. Már minden alkartészből legalább kettőt cseréltem. Nincs türelmem, időm, pénzem 3 garnitúrával mix-ben minden variációt eljátszani, belefáradtam. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Még egyszer nekiugrok, aztán ha nem megy, megválok az alkatrészektől (IMG:style_emoticons/default/excl.gif) (brushless "downgrade" elött hónapokon át olvastam utána, kérdeztem tapasztaltabbakat, hozzáértőket, megfontoltan persze lehetőleg költségtakarékosan vásároltam, rengetegszer építettem, átépítettem mind ezt minimális eredménnyel.) Upgradelek kefés rendszerre, az legalább működik!!! Nagyot csalódtam a brushless rendszerben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fotonauta |
|
|
Aug 4 2008, 06:43 AM
Létrehozva:
|
|
Micro Csoport: Members Hozzászólások: 24 Regisztrált: 5-October 07 Innen: Csömör Azonosító: 52 |
Szia !
Írtam a másik topicba is. Szerintem ne add fel. Keress egy tapasztalt modellezőt, és élőben nézzétek át a rendszert. Üdv. SAS |
|
|
Aug 22 2008, 06:35 PM
Létrehozva:
|
|
Sikerült, repül!!! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Megoldás: erős és gyenfe áramú kábelek elkülönítése, 'normális' szabályzó használata. Jelen esetben: Hobbywing Pentium fotonauta |
|
|
Szöveges verzió | A pontos idő: 1st November 2024 - 09:43 PM |